Magusad pulgaloomad
Kevadpühad on rõõmupühad! Lihavõttepühade kombestik on keeruline segu vanaheebrea paastupühadest, ristiusu rituaalidest ning muistsetest loodususunditest. Üks mõte, kuidas teha kevadpühad lastele eriliselt meeldejäävaks, on meisterdada nendega koos magusaid pulgaloomi. Algavateks pühadeks on paslik teha jänkusid ja tibusid. Meie tegime soojenduseks jänkud ja notsud…
Vaja läheb
- jäätise- või grillpulki,
- küpsetuspaberit,
- küpsiseid (Domino, Mesikäpp DOPS),
- šokolaadi,
- erinevaid kummikomme,
- värvilisi šokolaadinööpe,
- vahukomme,
- kookoshelbeid,
- toiduvärvi.
Kuidas teha?
Tee küpsis pooleks ja suru pulk küpsise vahel oleva kreemi sisse, pane pisut šokolaadi pulga kohale, et pulk paremini küpsise vahel püsiks. Aseta teine pool peale ja pane u 10 minutiks külmkappi.
Sulata šokolaad vesivannil. Seejärel kasta küpsis šokolaadi sisse ja aseta küpsetuspaberile. Kui kasutad kookoshelbeid, siis enne küpsetuspaberile asetamist kata tagumine külg kookoshelvestega.
Kõrvade tegemiseks lõika vahukommist liistud. Soovi korral võid katta need kookoshelvestega või suhkruga. Pane kõrvad šokolaadiga kaetud küpsise külge.
Pane loomale šokolaadinööbist värviline nina ja silmad. Soovi korral puista üle kookoshelvestega ja aseta külmkappi tahenema.
Joonista toiduvärviga loomadele silmatäpid ja seo lipsud kaela.
Kui soovid mõne looma sõbrale kinkida, siis pane ümber tsellofaanist kotike ja seo paelaga kinni.
Meisterda ja maiusta! Kauneid kevadpühi!
Vaata ka, kuidas me trühvleid tegime.